Bersama

Verslag BangsaDunia Bersama 20 januari 2018

Afgelopen zaterdag 20 januari vond de eerste van drie Bersama’s van dit jaar plaats. Zoals altijd was de locatie in de Akker 71 en werd de uitstekende catering verzorgd door de medewerkers van SamaSama onder leiding van Shirley Jonathans en Saskia Kraaijeveld.

Muzikaal optreden en ondersteuning werd dit maal gegeven door de Molukse band Hadia geleid door Karl Josef Manuputty. Met name de vocaal zeer sterke zangeressen stalen de show en op de muziek werd heerlijk gedanst.

De onder onze ouderen zo geliefde linedance werd vakkundig begeleid door Suze Manuhutu. In Arnhem zuid is Suze een grote bekende onder de linedancers dankzij de vele lessen die zij verzorgt.

Traditioneel kent elke BangsaDunia Bersama ook een cultureel aantrekkelijk onderdeel. Ditmaal was dat in handen van Tante Eus uit Utrecht. Zij zette een uiterst vermakelijke Indische dame neer met heel veel herkenbare verhalen.

Wat ook niet ontbreekt op elke BangsaDunia Bersama is de Lelang, de veiling van huisgemaakte Indische hapjes. Het varieert van heerlijke blokken wadji, doosjes klepon en bordjes pisang goreng tot hooggerezen roti kukus. Dit keer hadden we een jonge veilingmeester, Quinten Wilbers, zoon van onze voorzitter, die heel prima de lelang in goede banen leidde en een mooie opbrengst van ruim € 200 opbracht. De opbrengsten komen geheel ten goede aan uitjes georganiseerd voor onze ouderen. In totaal bezochten ruim 100 mensen, komend vanuit alle hoeken van het land, de Bersama. Mede door de gezelligheid kan dit met recht een zeer geslaagde Bersama genoemd worden.

Dewan–OuderenRaad

In november wordt een startgroep gevormd voor het opzetten van een DEWAN-OuderenRaad. Zij gaat bestaan uit betrokken Indische/Molukse ouderen in Arnhem.

De taak van de startgroep is het opzetten van een onafhankelijke OuderenRaad die verbindingen heeft met alle Indische en Molukse groepen in Arnhem. En gevraagd en ongevraagd advies uit kan brengen over alle zaken die voor Indische en Molukse mensen van belang zijn om senang oud te kunnen worden aan de Rijn. Ook aan het bestuur van de stichting BangsaDunia.

Bij alle voorbereidingen wordt zij ondersteund door onze nieuwe kwartiermaker als onderdeel van het ontwikkelplan 2017-2018 ‘BangsaDunia burgerinitiatief in progress’. Dit plan is gesubsidieerd door het Fonds Nuts Ohra (FNO) programma Meedoen Migrantenouderen, de Konferentie van Nederlandse religieuzen – Projecten in Nederland (Knr-PIN) en de Dullertsstichting uit Arnhem.

< download hier het persbericht >